Fyysinen harjoittelu

Harjoitusohjelmaamme kuuluu renkaan veto. Vetorengas painaa noin 27kg ja vedämme sitä ennen reissua 100 tuntia. Tarkoitus on lisätä voimakestävyyttä. Kitka vastaa noin 100kg ahkion vetämistä. Vetäminen tehdään vaihtelevassa maastossa. Kovin kantoisessa maastossa vetoa ei kannata tehdä.

Fyysiseen harjoitukseen kuuluu myös 100km kävely. Kävely on tarkoitus suorittaa yhtäjaksoisesti kesällä 2012.

Hiihtoharjoittelussa tavoitteemme on hiihtää 1000km ennen huhtikuuta 2013.

Edellä mainitun lisäksi teemme myös normaaleja kuntoharjoitteita ja osallistumme harratustemme mukaan erilaisiin kuntoliikuntatapahtumiin.

Arki

Harjoittelumme perustuu myös arkipäiväisten asioiden hoitoon. Miten teltta saadaan myrskyssä pystyyn, miten ruoka ja vesi valmistetaan, miten toimitaan reiliolosuhteissa, miten suunnistetaan ilman näkyvyyttä ja niin edelleen. Pienet yksityiskohdat ratkaisevat retkikuntamme turvallisuuden.

Jäätikköturvallisuus

Jäätikköharjoituksia teemme yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Erityinen kiinnostus meillä on turvalliseen liikkumiseen jäätiköllä, sekä railopelastautuminen.

Osallistumme keväällä 2013 Laskuvarjojääkärikillan jäätikkökurssille.

Onnettomuudet ja sairaustapaukset

Ensiaputaitoja harjoittelemme SPR:n kursseilla sekä tarkoitukseemme erityisesti räätälöidyllä "ompelukurssilla". Lääkintälaukkumme tarpeisto on muodostettu aiempien retkikuntien kokemusten perusteella. Suomessa meillä on käytössä asiantuntija-apu koko retkikuntamme ajan 24/7. Yhteydenpito on tarkoitus hoitaa tarvittaessa satelliittipuhelimella.